Skip to content

Over..

Welkom op de site van BuurtBusLangeraar. De vereniging is opgericht op 21 maart 2016. BuurtBusLangeraar is ontstaan op initiatief van De werkgroep Verkeer en Veiligheid van de Dorpsraad Rondom de Plassen, Dorpsraad van Langeraar en Papenveer. Er rijden inmiddels 27 vrijwillige chauffeurs op de bus. De vereniging exploiteert de voormalige buslijn 184 van Arriva.

Nadat Arriva  in juli 2015 had gemeld te zullen stoppen met de buslijn 184, is er veel en intensief overleg geweest met de gemeente Nieuwkoop, Arriva en de provincie.  De buurtbus rijdt sinds 4 juli 2016. Arriva blijft de eerste ochtendrit rijden en vanaf 07.52 uur verzorgt de buurtbus op werkdagen in samenwerking met de vervoersmaatschappij het openbaar vervoer tussen de plaatsen Ter Aar, Langeraar, Papenveer en Nieuwveen naar de Kruisweg bij Woubrugge vv op vrijwillige basis. De chauffeurs rijden eens per week of veertien dagen op de bus.

Alle chauffeurs zijn lid van de vereniging, zij hebben een samenwerkingscontract met de vereniging gesloten. Het lidmaatschap kent geen financiële verplichtingen. Eens per jaar is er een ledenvergadering en indien nodig extra ledenvergaderingen.

Een plaatsbewijs voor de bus is alleen te koop bij onze chauffeurs in de bus. Met een OV-studentenkaart en OV-jaarkaart mag je ook gebruik maken van de buurtbus.
Behalve de passagiers met de hierboven genoemde kaarten, kopen alle andere passagiers een plaatsbewijs van € 1,30 voor een enkele reis bij de chauffeur.

De Buurtbus heeft 8 zitplaatsen. Gebruik van de veiligheidsgordel is verplicht voor uw eigen veiligheid.
U kunt langs de route instappen bij een groot aantal haltes, zie daarvoor in de Menubalk de routeinformatie. Sta op tijd langs de route bij een haltepaal. Uitstappen kunt u overal langs de route, geef dit tijdig aan bij de chauffeur.