Skip to content

Vrijwilliger worden?

Wilt u ook als vrijwilliger rijden op onze buurtbus, dit kan.
U bent van harte welkom, heeft u een geldig B rijbewijs, en bent u tussen 20 jaar tot 75 jaar, dan kunt u zich inschrijven bij de secretaris van onze vereniging secretariaat@buurtbuslangeraar.nl
Om lid te worden van onze vereniging en het besturen van de buurtbus, dienen er nog een aantal zaken te worden afgehandeld, namelijk:

Kennismaken. 

Na aanmelding bij onze secretaris ontvangt u een aanmeldingsformulier en een formulier waarop u kunt aangeven wanneer u beschikbaar bent. Zodra wij deze formulieren met een kopie van uw rijbewijs retour ontvangen hebben plannen we een kennismakingsgesprek in.

Een gezondheidsverklaring.

Na de kennismaking maakt de secretaris voor u bij Regelzorg een afspraak om gekeurd te worden voor buurtbus-chauffeur. Als u goedgekeurd bent ontvangt een keuringsbewijs waarmee u een aantal jaren op de buurtbus mag rijden. Deze dient (in kopie) aan de secretaris verstrekt te worden. Heb bewijs van keuring dient u altijd bij te hebben als u op de bus rijdt.

Proefrijden en instructie. 

Vervolgens plannen wij het proefrijden in met de buurtbus en maken wij een afspraak voor de instructie van de apparatuur. U ontvangt van ons tevens het Huishoudelijk Reglement en het Handboek voor chauffeurs.

Van Start.

U wordt op de door u aangeven tijden ingeroosterd. Het rooster staat op deze site. U ontvangt een inlogcode zodat u deze altijd kunt bekijken. We streven naar een vooruit roostering van 2 maanden. Als u op vakantie gaat horen wij dat graag zo spoedig mogelijk, zo mogelijk een maand tevoren. Ook ontvangt u een lijst van uw collega-chauffeurs zodat u bij ziekte en onverwachte absentie voor vervanging kunt zorgen. Mocht dit onverhoopt niet lukken dan zullen wij via onze planner proberen een oplossing te zoeken. U ontvangt een geldblikje met plaatsbewijzen waarvoor u  een ontvangstbewijs tekent. U bent verantwoordelijk voor de inhoud van dit geldblikje.  U draagt persoonlijk de gevolgen van bekeuringen wegens overtredingen van wettelijke bepalingen.

Kunt u zich vinden in het hier boven genoemd, meldt u zich dan aan: vul het formulier op de site: inschrijven als vrijwilliger en verstuur deze door op de knop verzenden te klikken onder aan het formulier.