Skip to content

Buurtbus gaat rijden in Boskoop.

Wij,Buurtbus Langeraar (727), wensen buurtbus 728 Boskoop veel succes en veel passagiers in de toekomst.

Vanaf 11 december verbindt een nieuwe buslijn, Buurtbus 728, het westen met het oosten van Boskoop.Buurtbus 1

Dit was al lang een wens van veel Boskopers. Buurtbus 728 is een plaatselijke busdienst en rijdt alleen in Boskoop op werkdagen tussen 7.15 en 18.42 uur. Klik hier voor diensregeling buurtbus 728 Boskoop. De Buurtbus is een openbaar vervoersmogelijkheid voor iedereen.

Buurtbus 728

Het was al bekend dat met ingang van de nieuwe dienstregeling op 10 december 2017 de routes van de buslijnen 186 en 187 wijzigen. De buslijnen gaan minder haltes aan doen. Voor de inwoners van Boskoop wordt het daardoor lastiger om voorzieningen te bereiken. Om verslechtering van het openbaar vervoer binnen Boskoop tegen te gaan, hebben vier partijen zich afgelopen jaar ingezet om een buurtbuslijn op te zetten. De Buurtbus is een initiatief van Stichting buurtvervoer Boskoop, Gemeente Alphen aan den Rijn, de provincie Zuid-Holland en Arriva. Er zijn inmiddels 30 vrijwillige chauffeurs gevonden om de buslijn te bemannen. Met de route wordt Boskoop-Oost met het centrum van Boskoop, station Boskoop en de Snijdelwijk verbonden.