Skip to content

Buurtbus gaat van start 4 juli 2016

Morgen, maandag 4 juli 2016, gaat BuurtbusLangeraar van start vanaf 07.52 uur. Om hier een feestelijk tintje aan te geven zal vanaf 12.00 uur een Oldtimerbus met genodigden vanuit Nieuwveen achter de Buurtbus aanrijden. Om ongeveer 12.15 uur zal op het Kerkplein van Langeraar een feestelijk startstein worden gegeven en zal een groepsfoto gemaakt worden van de chauffeurs die op de buurtbus gaan rijden.

Door Arriva is een flyer verspreid in Langeraar, Nieuwveen en Ter Aar waarin de start van de Buurtbus werd aangekondigd. Helaas is de flyer niet verspreid in Zevenhoven. Vanuit Noordeinde is ook belangstelling gebleken om van de Buurtbus gebruik te maken om naar de Kruisweg en de lijndiensten naar Amsterdam en Leiden gebruik te kunnen maken. Een welkome uitbreiding van het bestaande Openbare Vervoer.

Voor informatie over de Buurtbus kunt u altijd terecht op onze site www.buurtbuslangeraar.nl Chauffeurs voor op de bus zijn ook nog altijd welkom, meldt u dan aan bij secretariaat@buurtbuslangeraar.nl . Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.
Hieronder treft u het Persbericht ter zake van Arriva aan:

Buurtbus 727 Langeraar start op maandag 4 juli 2016
Met ingang van maandag 4 juli 2016 rijdt buslijn 184 Nieuwveen-Alphen aan den Rijn op doordeweekse dagen alleen in de ochtendspits. Op de overige momenten van de dag wordt het busvervoer verzorgd door de nieuwe buurtbuslijn 727 Langeraar. Arriva probeert vraag en aanbod altijd goed op elkaar af te stemmen. Op buslijn 184 is buiten de spits de vraag laag, vandaar dat er een buurtbuslijn (kleinere bus) ingezet gaat worden.
Dienstregeling
In de nieuwe dienstregeling vertrekt lijn 184 iedere werkdag om 7.15 uur vanuit Alphen aan den Rijn en om 7.41 uur uit Nieuwveen. Na de ochtendspits neemt buurtbus 727 het openbaar vervoer over. Het begin- en eindpunt van deze nieuwe lijn is bushalte Aardam in Ter Aar. Bij de halte Kruisweg aan de Provinciale weg N207 sluit de buurtbuslijn zo veel mogelijk aan op de buslijnen 182 en 183 naar Leiden, buslijnen 183 en 370 naar Alphen aan den Rijn en buslijn 370 naar Schiphol. In Alphen aan den Rijn hebben reizigers overstapmogelijkheden op de stads- en streekbussen van Arriva en op de trein van en naar Leiden.
Reizigers kunnen in de buurtbus ook gewoon reizen met de OV-chipkaart of een kaartje kopen bij de buschauffeur. Voor meer informatie over de nieuwe dienstregeling kan men https://www.arriva.nl/…/…/reis-plannen-van-deur-tot-deur.htm raadplegen.