Skip to content

BuurtBus Langeraar per 21-3 officieel

Auteur: Cor HeemskerkFoto tekenen 1

De vereniging BuurtBusLangeraar is sinds gisteren 21-3 officieel. De 2 oprichters, Marco Bosland en Cor Heemskerk, hebben bij notaris Kroes, in Ter Aar, de benodigde papieren ondertekend en vanavond 22-3 zal er na de bestuursvergadering een glaasje opgedronken worden. Het bestuur gaat gesprekken voeren met de vrijwilligers om, met elkaar in klein verband, kennis te maken worden eerdaags gestart. De voorzitter en secretaris zullen dan met de leden een gesprekje voeren over “het hoe en wanneer” wat betreft de buurtbus. Ook wordt er gekeken naar de planning van de chauffeurs. Er wordt getracht een sluitende planning te maken en op het eerste gezicht zal dit wel lukken. Toch zoeken wij nog een aantal chauffeurs en ook een planner. Er zijn wat gesprekken gevoerd met Simon van der Geest waar op veel punten door Simon positief is gereageerd. De buurtbus krijgt zijn plekje aan de Westkanaalweg bij Toyota-garage van der Geest en daar zal ook het onderhoud van het busje plaats vinden.  We spreken wel van een buurtbus, maar het is in feite een 9 personenbusje waar je dus met je personenwagenrijbewijs mee mag rijden. Het busje is een Mercedes sprinter en van alle gemakken voorzien. Het busje is een automaat met een ecosysteem waarbij de motor afslaat bij stilstand en zodra je de rem loslaat automatisch start. De buurtbus rijdt door de kernen Ter Aar, Papenveer, Nieuwveen en uiteraard Langeraar. Graag dat mensen uit die kernen zich melden als vrijwilliger / chauffeur voor de BuurtbusLangeraar. Ook vrijwilligers uit andere kernen of zelfs andere gemeenten mogen uiteraard ook een mailtje sturen. Aanmelden kan via secretariaat@buurtbuslangeraar.nl